Nieuwe Hut in Waterrijk

maandag, april 20, 2009

We zijn de afgelopen dagen enorm aan het buffelen in het nieuwe huis, vandaar dat er even geen update op de Blog was. Effe snel dus...

We hebben alle muren van de slaapkamers en woonkamer geschilderd! Vandaag (20 april) is er namelijk begonnen met het leggen van het parket in de woonkamer. De muren moeten dan klaar zijn.

Puf, puf, het is gelukt. In de woonkamer zijn enkele muren 'spierwit' en andere een soort lichtblauw. In combinatie met de houten vloer, wordt dit waarschijnlijk erg mooi. Hier een foto (vanuit de hal) van de ondervloer in de woonkamer (vandaag dus gelegd). Het wit/blauw van de muren is daar ook op te zien.


De rest van de week gaan de mannen het parket leggen (op de ondervloer): Afzelia visgraat, met een dubbele bies en 'staande fries' langs de muur; gelakt. Hier ligt het spul al klaar in de hal:


En daar ligt de volgende klus al te wachten ...


Op de complete 1ste verdieping ga ik zelf klik-laminaat leggen. Klik-klik-klaar toch?

3 Comments:

  • Leuk! Weer een update!
    Blauw en hout, het is niet toevallig dat dit op elkaar rijmt, want het staat fantastisch samen, daar zijn we zeker van! En met een ondervloer zal het dus ook niet hos-klossen. Zodra je tijd hebt, moet je ook de bovenverdieping laten zien in zijn kleurenpracht. Wat zal het er heerlijk vertoeven zijn.

    By Blogger pap en mam, at 20 apr 2009, 23:25:00  

  • Ik snap niets van het patroon van het parket maar dat zie ik wel op de foto's (die meteen worden genomen zodra al wat klaar is, toch???). Het ziet er allemaal fantastisch uit. Ik verwacht morgen ook een foto van de keuken. Je snapt niet hoe moeilijk het is als je er niet even langs kan gaan.

    By Blogger Petra, at 21 apr 2009, 01:47:00  

  • Peet,
    De ondervloer bestaat gewoon uit rechthoekige stukken hout, ze noemen het 'broodjes', en liggen in een heel simpel patroon. Nadat het volkomen vlak is geschuurd, wordt de echte vloer er overheen gelegd. Het wordt een visgraat patroon, met een dubbele bies (plus staande 'fries') aan de randen.

    By Blogger Pollewop, at 21 apr 2009, 09:16:00  

Een reactie posten

<< Home