Nieuwe Hut in Waterrijk

vrijdag, oktober 17, 2008

Het rookkanaal voor de (toekomstige) open haard zit op z'n plek. Gedurende de gehele ontwerpfase is het een enorm gepuzzel geweest om deze listig door het huis de leiden. We mochten het ding van de Welstand immers niet 'buitenlangs' laten gaan (dus als een soort aanbouw), het moest persé door het huis.

Uiteindelijk hebben we een goede plek voor de haard gevonden op de begane grond én op de 1ste voor het kanaal (deze zit nu naast de deur van onze slaapkamer) - erg listig! ©Poll.

Omdat we een hout gestookte haard willen, is de consequentie dat het een 320mm geisoleerde buis is geworden (voorschrift).

Schoorsteen, ter hoogte van de zolder (er wordt dus nog een kolom omheen gemetseld):


Rookkanaal plafond 1ste verdieping:


... en door de vloer van de 1ste:


Aankomst op de begane grond. Het ding krijgt een witte kap als afdichting - totdat we een open haard laten aanleggen (zodra de giro weer wat op orde is gebracht).

2 Comments:

  • Waarom makkelijk doen als het moeilijk kan. Ik kan niet wachten tot de volgende foto's en de volgende stap.

    By Blogger Petra, at 19 okt 2008, 20:13:00  

  • Even niets van ons gehoord omdat we een beetje huiverig waren over eventuele ongerechtigheden in de computer zoals je weet.

    Het leuke is dat ook bij ons de schoorsteen dwars door het huis loopt en langs onze slaapkamer. Het voordeel hiervan is dat dit ding, na het stoken van je open haardje, door het hele huis nog heel lang lekker warm blijft en een leuke "bijverwarming" is.

    Dus het is eigenlijk best fijn zo.

    Wat zullen jullie kinderen genieten van het open haardvuur.

    By Blogger pap en mam, at 24 okt 2008, 23:41:00  

Een reactie posten

<< Home