Nieuwe Hut in Waterrijk

dinsdag, februari 06, 2007

We hebben vandaag een gesprek gehad met de Supervisor en een vertegenwoordiger van de Welstand. Dit naar aanleiding van de opmerkingen die we hebben gekregen op ons plan (in de voorgaande post, zijn de opmerkingen terug te vinden). Onze architect, Marino van Mierlo, heeft al onze keuzes nog eens goed toegelicht.

Dit is er uit de enerverende discussie gekomen:

1) Er dient duidelijk te worden aangegeven welke stijl het huis moet uitstralen: klassiek, jaren-30, amerikaans, abstract of een sterke 'eigen' stijl. Met sfeerfoto's (van bestaande huizen), keuze van bakstenen en dakpannen en vorm van kozijnen moet dit worden toegelicht.

2) De symetrie van het huis mag.. mits de imposantheid van de voorkant in verhouding staat met de zij- en achterkant. De voordeur moet in meer detail worden uitgewerkt en eventueel worden aangepast, zodat het beter past in de stijl van het huis. Er moet ook gekeken worden naar de raampartijen aan de zijkanten (positie, vorm en grootte).

3) De dakranden moeten scherper, mogelijk door de zinken goot te laten uitsteken van de eigenlijke dakrand (een 'gootbak').

4) Tenslotte moeten we nog ontheffing aanvragen om de garage aan de perceelgrens te mogen zetten.

Wij zijn buitengewoon blij dat we, onder voorwaarden, de symetrie van het huis mogen vasthouden. Dit zou anders echt te veel consequenties hebben gehad op het gehele huis, binnen- en buitenkant. We gaan aanstaande maandag, 12 februari, met de architect om de tafel om alle consequenties door te nemen. Op enkele punten zullen we het ontwerp gaan aanpassen. Het komende weekend gaan we weer eens flink op zoek naar referentie materiaal.

We zijn positief gestemd en weten zeker dat we er uit gaan komen.

2 Comments:

  • Fantastisch. Wat een opluchting. Ik snap niet helemaal wat je met alle aanpassingen bedoelt, maar dat ligt aan mij. Ik had met ons eigen huis ook vaak moeite een voorstelling te maken. Ik neem aan dat zodra de architect de aanpassingen heeft gemaakt, jullie weer opnieuw een afspraak hebben met de welstand. Succes maandag.

    By Anonymous Anoniem, at 6 feb 2007, 22:38:00  

  • Wat zijn ook wij opgelucht dat de druk van de ketel lijkt te zijn, al hebben wij nog steeds erg veel moeite met die 'muggenzifterij' van zo'n welstandscommissie. Bij de eerste 3 punten zou ik elke keer willen zeggen : "Maar waarom dan???" Ik ben benieuwd onder welke catergorie jullie huis valt. Vooral omdat je sfeerfoto's zult moeten maken.... En dat gezeur over die goten duurt ook maar voort. Niettemin.. blijmoedig naar de toekomst kijken en hopen op een grandioos huis!!! Gefeliciteerd dat deze eerste hindernis goed lijkt te zijn genomen.

    By Anonymous Anoniem, at 7 feb 2007, 09:53:00  

Een reactie posten

<< Home