Nieuwe Hut in Waterrijk

maandag, november 27, 2006

Vandaag hebben we een goede sessie gehad met onze architect voor de laatste aanpassingen aan ons huis. De tekeningen staan een paar posts hier beneden, houd die erbij voor de duidelijkheid:

Meer of grotere ramen voor de slaapkamers 2, 3 en 4. Het probleem is dat het dak van de 'vleugel' in de weg zit. De dakhoek gaan we niet meer aanpassen, dus is er een andere oplossing nodig. Samen met de architect hebben we besloten om de bovenkant van dit dak te voorzien van een vlak stuk. Iedere slaapkamer krijgt dan 2 ramen van ieder 90cm. Dat is prima.

De kap van de schoorsteen wordt anders... geen boog maar een platte steen (Floris heeft dit ontworpen, zie tekening).

De drie ramen in de voorgevel op de 1ste verdieping worden een stuk smaller. De consequentie is dat de drie ramen van de 2de verdieping (vlak onder de daklijst) dus ook smal worden.

De raam in het trapsgat, aan de zijkant) wordt helemaal naar de 1ste verdieping doorgetrokken. Een lang raam dus in het in de trap'schacht'.

De badkamer krijgt nog een extra raam aan de zijkant, direct boven het WC raampje. Ertussen wordt wat ander metselwerk toegepast, waardoor het een lang ding lijkt (zoals aan de andere zijde bij het trapsgat).

De garage gaat (waarschijnlijk) 8.0 bij 3.5 meter worden, met een zijdeur aan de achterkant. Er is voldoende ruimte voor een werkbank en de fietsen. De breedte is voldoende zodat je niet met schrakende buitenspiegels erin en -uit hoeft te rijden. De lengte moeten we nog even controleren, want mijn auto is een pietsje langer.

1 Comments:

  • Wouwie wat goed en leuk!!

    He hallo Theo en Lorella, wat een leuke blogger en wat een verrassend leuke ontwikkelingen 'je eigen huis bouwen en ontwerpen'. Jullie hebben er allemaal zo te zien een nieuwe fulltime baan bij gekregen. Van schoorsteenontwerper, hardwerkend werkvolk, socialiceren met jullie as buren, de zorg of je auto-spiegeltjes wel naast de auto in de garage passen ;-) en of het bad wel lang genoeg is. Jeetje jullie zijn wel even van de straat maar complimenten het ziet er heel mooi en veelbelovend uit. Kreeg de site doorgemaild vanuit Wijk om een een kijkje op te nemen en ja al dat prachtige werk nodigt uit voor een reactie. Wanneer is het de bedoeling dat het wordt opgeleverd? Heel veel liefs en keep up the good work!

    Geraldine Charmes

    PS hoop dat dit berichtje jullie bereikt want ik moet hieronder nu allemaal moeilijke vragen invullen waarvan ik niet zeker weet of dat allemaal wel goed gaat komen.

    By Anonymous Anoniem, at 5 dec 2006, 20:25:00  

Een reactie posten

<< Home