Nieuwe Hut in Waterrijk

zaterdag, november 11, 2006

Op 3 oktober was de eerste "bouw" bijeenkomst op het gemeentehuis in Woerden. Alle eigenaren van kavels uit dezelfde 'tranche', komen regelmatig bij elkaar om te laten zien hoe de plannen voor hun nieuwe huis verlopen. Er zijn ook vertegenwoordigers van de Welstand commissie bij en een zogenaamde "Supervisor". Deze laatste is een stedebouwkundige (van bureau West8 uit Amsterdam), hij is aangesteld om de kwaliteit en uitstraling van de nieuwe wijk te bewaken. Maw: hij en de vertegenwoordiger van de Welstand, geven een (dwingend) advies aan de gemeente voor het al-dan-niet afgeven van een bouwvergunning.

Tja, beide mannen moeten het dus eens zijn met onze voorstellen. Van vrienden die al in een eerdere tranche van Waterrijk zaten, weten we dat dit best een "uitdaging" kan worden. Er zijn zogenaamde richtlijnen gegeven voor het bouwen van een huis in Waterrijk, en die vallen best mee. Echter, ergens daarin verstopt staat dat de Supervisor en Welstand het ontwerp moeten steunen, want anders is er geen bouwvergunning. Grompf, ik voel de adrenaline al stromen.

Wat wel leuk is, is dat iedereen (indien mogelijk) een maquette van het huis moet meenemen. Deze worden allemaal op een groot plattegrond (1:100) gezet. Kan je leuk zien hoe het er uit komt te zien in relatie met elkaar. Twee foto's van de "3 oktober sessie" (genomen met mijn mobieltje, dus niet zeuren over de kwaliteit).




We kregen gelukkig weinig commentaar op ons eerste ontwerp. Zucht.